Keten Tohumlu Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keten Tohumlu EkmekMALZEMELER 1 yemek kaşığı keten tohumu 2 yemek kaşığı haşhaş 5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 1 paket yaşmaya 1 çay bardağı süt HAZIRLANIŞI Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin Üzerine sıvıyağı, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin Elinizle yoğurmaya başlayın Bu arada yavaş yavaş un ekleyin Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün 30 dakika mayalanmaya bırakın![]() Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın Elinizle uzun yassı ekmek gibi biçimlendirin Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin Dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|