Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kömeç

Kömeç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kömeç



MALZEMELER



Hamuru için:


1 kahve fincanı zeytinyağ

8 bardak un

1 adet limonun suyu

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt


İçi için:


2 bardak kavrulmuş kıyma

2 demet pazı

3 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Pazıları ayıklayıp, yıkayın ve sap kısımlarını kesip, ince ince kıyın Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun İçine pazı, kavrulmuş kıyma, karabiber ve tuz atıp karıştırarak iç harcını hazırlayın

Tepsiye un koyup ortasını havuz gibi açın Zeytinyağ, limon suyu, yumurta ve süt ilave ederek, yumuşak bir hamur tutun


Hamurdan eşit büyüklükte 10 adet beze yapın Bütün bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın İki adet açılmış yufkanın arasına tereyağı sürün, üst üste koyup yeniden yoğurarak büyük bir yufka açın İnce açtığınız yufkanın her tarafına hazırlanan içten koyun İçten dışa doğru kendi etrafında döndürerek büyük bir rulo yapın Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye, ortasından başlayarak dizin Üzerine zeytinyağı sürüp 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.