Meyveli Kirpi Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kirpi Pasta Tarifi![]() Malzemeler: * Bir sade hazır pasta altı ( pastaban ) * 2 paket sade krem şanti * Krem şantiyi hazırlamak için 2 su bardağı soğuk süt * 1 paket ballı bebe bisküvisi * 2 adet muz * 1 adet armut *1 su bardağı nar tanesi * 2 çay bardağı süt ( pastabanları ıslatmak için ) NOT: Meyve çeşitlerini arzunuza göre değiştirebilir, artırabilir, eksiltebilirsiniz ![]() Yapılışı: 1 Öncelikle iki su bardağı sütün içine kerme şantileri döküp mikserde hızlı ayarda çırparak, toz krem şantinin krema haline gelmesini sağlayalım ve hazırladığımız krem şantiyi buzdolabına koyalım![]() 2 Pastaban kekin bir parçasını 1 çay bardağı süt ile ıslatarak, çukur bir kasenin içine dikkatlice ve yavaş yavaş yerleştirelim Keki yerleştirmeden önce çukur kaseyi streç folyo ile kaplayalım ki, sonradan kekimiz bozulmadan çıkabilsin 3 Muz, armut ve kivileri tavla zarı büyüklüğünde yada istediğiniz şekilde doğrayın Bir paket bebe bisküvisini de ufak parçalara ayıralım![]() 4 Buz dolabında dinlenmeye bıraktığımız krem şantinin 2/3'sini alıp, 1/3'ini pastanın üstünü süslemek için ayıralım![]() 5 2/3 krem şantinin içine doğradığımız meyveleri, ufaladığımız bisküvileri ve birazını ayırdığımız nar tanelerini harıştırıp, bir güzel harmanlayalım![]() 6 Harmanladığımız iç malzemesini çukur pastanın içine boşaltarak üstlerini kaşık yardımı ile düzeltelim![]() 7 Pastabanın ikinci parçasını ikinci çay bardağı süt ile ıslatarak hazırladığımız pastanın üzerine kapatalım ve bu şekilde pastamızı buzdolbına kaldıralım En az iki saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazırdır![]() alıntıdır |
|
|
|