İftar Paçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Paçasıİftar Paçası tarifi - İftar Paçası yapılışı - İftar Paçası malzemeleri Malzemeler 4 diş Sarımsak 2 çorba kaşığı Sirke 1 adet Limon 100gr Kıyma 8 su bardağı Su 1 çay bardağı Yoğurt 1 fincan Sıvı Yağ 1 çorba kaşığı Tereyağı 1 su bardağı Un 1 çay kaşığı karabiber 2 dilim ekmek içi Tuz Yapılışı Öncelikle köfteler hazırlanır Kıymanın içine tuz,karabiber,bayat ekmek içi konularak yoğurulur Nohut büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak köfte hazırlanır Bir kenarda bekletilir![]() Diğer tarafta tencereye ezilmiş sarımsak ,sirke,1 limon suyu,yoğurt,un ve tuz konulup iyice karıştırılır Azar azar su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir![]() Kaynadıktan sonra içine önceden hazırlanmış köfteler atılarak pişirilir (Çorbanın kıvamı koyu olmalı)Diğer tarafta çorba piştikten sonra, tavaya sıvı yağ konulup nane yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|