Güllü Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllü Pasta![]() MALZEMELER ![]() - 4 yumurta - 3 çorba kaşığı soğuk su - 2 çorba kaşığı şeker - 4,5-5 çorba kaşığı un - 1 paket vanilya - 1 fiske tuz İÇİ - 200gr kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs )- 200gr krema VEYA 1/2 poşet krem şantiYAPILIŞI ![]() 1- Fırını 180 C’ye ısıtın Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın![]() 2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin 3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin ![]() 4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin![]() 5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin![]() 6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın Biraz soğuyunca 0,5cm ’lik dilimler kesin![]() 7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın Buzdolabında 2-3 saat bekletin
|
|
|
|