Artılı Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Artılı KurabiyeMALZEMELER 1 Adet Yumurta 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri 2,5 Su Bardağı Un 200 gr Margarinİçi İçin: 6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık 4 Adet Yumurta 2 Çorba Kaşığı Süt 1,5 Su Bardağı Şeker HAZIRLANIŞI Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2 5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin![]() Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1 5 su bardağı şekeri karıştırın![]() Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk pişirin Soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
|