Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, milföy, tartı

Çilekli Milföy Tartı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Milföy Tartı



milföy tart nasıl yapılır - milföy çilekli pasta - milföy ile çilekli tart tarifi - kremalı milföyMalzemeler:



250 gr un (10 çorba kaşığı dolusu)

250 gr margarin

1 kahve kaşığı limon suyu

1 kahve kaşığı tuz

300 gram çilek

100 gr pudraşekeri

1 çorba kaşığı kayısı marmelatı

Açma payı un


Tarifi:


Yaprak hamurunu hazırlayınız

Son turdan sonra hamuru iki parçaya ayırınız (Biri büyük, biri biraz küçük olarak)

Büyük parçayı yuvarlak açıp, tart kalıbınıza bu parçayı yerleştiriniz

Küçük parçayı da kalıptan biraz küçük açıp, bunu kalıptaki hamurun üzerine kenarlarda bolşuk kalacak şekilde koyunuz

Önceden ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz

Fırından alıp, biraz soğutunuz

Çilekleri boş kalan boşluklarla tam ortaya üst üste koyunuz

Çileklerin üzerine bol pudra şekeri serpiniz

Elmaların üzerine biraz sulandırdığınız kayısı marmelatını sürünüz

Arzu edilirse beyaz krema veya kremşanti ile süsleyip, servis yapınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.