![]() |
Çilekli Milföy Tartı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Milföy Tartımilföy tart nasıl yapılır - milföy çilekli pasta - milföy ile çilekli tart tarifi - kremalı milföyMalzemeler: 250 gr ![]() 250 gr ![]() 1 kahve kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 300 gram çilek 100 gr ![]() 1 çorba kaşığı kayısı marmelatı Açma payı un Tarifi: Yaprak hamurunu hazırlayınız ![]() Son turdan sonra hamuru iki parçaya ayırınız ![]() ![]() Büyük parçayı yuvarlak açıp, tart kalıbınıza bu parçayı yerleştiriniz ![]() Küçük parçayı da kalıptan biraz küçük açıp, bunu kalıptaki hamurun üzerine kenarlarda bolşuk kalacak şekilde koyunuz ![]() Önceden ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz ![]() Fırından alıp, biraz soğutunuz ![]() Çilekleri boş kalan boşluklarla tam ortaya üst üste koyunuz ![]() Çileklerin üzerine bol pudra şekeri serpiniz Elmaların üzerine biraz sulandırdığınız kayısı marmelatını sürünüz ![]() Arzu edilirse beyaz krema veya kremşanti ile süsleyip, servis yapınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|