Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
genel, hazırlamada, kurallar, pasta

Pasta Hazırlamada Genel Kurallar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Hazırlamada Genel Kurallar



pasta hazırlamanın püf noktaları - pasta yaparken - pasta sunarken - meyveli pasta yapmak - pastanın saklanması - pasta kreması hakkında


Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır


Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır


Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur


Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır


Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir


Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur


Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir Sonra, kuru yer kalmışsa, oraları da "ıslatma suyu" ile ıslatılır


Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür


Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır


Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır


Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.