Peçeteler Hakkında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peçeteler HakkındaPeçetenin Tarihi - Peçete Katlama Şekilleri - Yemek Peçeteleri - Peçete Çeşitleri Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi![]() Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı XIX yüzyıla kadar bu şekil devam etti Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür 50 X 50 cm veya 60 X 60 cm Masa örtüsüne asorti, veya eğer masa örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur XIX yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir Kardinal şapkası biçimi, yelpaze şekli, orkide şekli, Norte Dame şekli, v b![]() Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır![]() Ekmek, peçetenin içine konulabilir Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler Ekmek, ekmek sepeti, ya da peçetenin üstüne konulmalıdır![]() alıntı |
|
|
|