Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecakeler, dankekli, mini, portakallı

Portakallı ve Dankekli mini cheesecake'ler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı ve Dankekli mini cheesecake'ler



Gerekli Malzemeler ;


[Tariften 30 adetten fazla çıkıyor


Kullanılan kalıp


6 paket krema peyniri ( oda sıcaklığında bekletilmiş- labne değil mutlaka krem veya krema peyniri olmalı)

2 adet orta boy yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)

2 su bardağı toz şeker

8 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

1,5 su bardağı sıvı krema

1 çay kaşığı portakal aroması ( veya 1 büyük portakalın suyunu şeker oranını yarım ölçü arttırarak kullanabilirsiniz)

1 portakalın kabuğu

Alt taban için ;


3 paket kakaolu büyük boy Dankek

1,5 su bardağı sıvı krema

1 su bardağı damla çikolata veya parça çikolata

Üzeri için ;


Soğuk jöle ( turuncu olarak renklendirilmiş)

portakal kabuğu rendesi veya turuncu yenilebilir parıltı tozları


İlk önce alt tabanı hazırlayıp kek kağıtlarımızın içerisine yerleştirelim Bunun için dankek'leri bir kabın içerisine ufaayıp krema ile hamur oluncaya kadar yoğuralım Ve kekli yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp kağıtların veya muffin kalıplarının altlarına bastırarak yerleştirelim Üzerilerine çikolataları serpiştirelim


Mikser yardımı ile krem peynirlerimizi iyice homojenleşip yumuşayıncaya kadar çırpalım


Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım


Yumuşamış krem peynirin üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim Şeker karışımın içerisinde kaybolup eriyince kremamızı ve portakal aroması veya suyumuzu ilave edip tekrar çırpalım


Sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş un ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam edelim Arzu ederseniz portakal kabuklarınıda ekleyebilirsiniz


Boza kıvamından birazcık daha sulu bir karışım elde etmemiz gerekiyor Eğer un miktarı az gelmiş ise azar azar çorba kaşığı ile un ilave edebilirsiniz veya karışımınız yoğun oldu ise azar azar krema ekleyerek sulandırabilirsiniz


İstenilen kıvama gelince hazırladığımız kekli kağıtlarımızın üzerine cheesecake karışımımızı ilave edelim Ve önceden ısıttığımız fırınımızda cheesecake'lerin çevreleri hafif kızarana kadar pişirelim


Piştikten sonra tezgahın üzerinde bekletelim ve en az 1 gece cheesecake'lerimizi buzdolabında veya serin bir yerde bekletelim


İyi bekletişmiş bir cheesecake'in tadına doyum olmaz, bu yüzden acele etmeden bekleyerek yemenizi tavsiye ederim


Servis yapmadan önce soğuk jöleyi turuncu gıda boyası ile renklendirip üzerilerine dökebilirsiniz Veya portakal marmaledı ile süsleyebilirsiniz Onlarında üzerine portakal dilimleri koyabilirsiniz veya portakal kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz Veya pırıl pırıl gözükmesini isterseniz yenilebilir pullar ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.