Armutlu Damla Çikolatalı Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Damla Çikolatalı Kek![]() Malzemeler: ? 3 adet yumurta ? 1 ½ su bardağı pudra şekeri ? 175 gr margarin ? 1 su bardağı yoğurt ? 1 adet armut ? 1 su bardağı damla çikolata ? 4 su bardağı un ? 1 paket kabartma tozu ? 1 paket vanilya ? 1 tatlı kaşığı tarçın ? portakal kabuğu rendesi Armutlu Damla Çikolatalı Kek Hazırlanışı: Armudun kabuğunu soyduktan sonra yarım limon ile ovup rendeleyin Kararmaması için limonlu suda bekletin![]() Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile beyaz kısmını almadan rendeleyin ![]() Derin bir kaba oda sıcaklığında yarım saat beklettiğiniz yumurtaları kırıp üzerine pudra şekeri ilave edip bir çırpıcı veya mikser yardımıyla şeker yumurtanın içinde iyice eriyene kadar karıştırın ![]() Şeker eridikten sonra yoğurdu, oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ekleyip karıştırmaya devam edin ![]() Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin ![]() Kek harcına portakal kabuğu rendesi ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Sana ile yağladığınız kek kalıbına kek harcının yarısını alıp kaşığın sırtı ile üstünü düzeltin![]() Rendelenen armutun suyunu süzüp kek harcının üstüne koyup, damla çikolatanın yarısını serpin, daha sonra kalan kek harcını üzerine dökün ![]() En son olarak üzerine kalan damla çikolataları ilave edip, önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() Pişen keki kalıbında en az 15 dakika iyice soğutun Servis tabağına ters çevirip dilimleyip arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edin![]() |
|
|
|