Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kastamonu, tarhana, usulü, yaş

Kastamonu Usulü Yaş Tarhana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kastamonu Usulü Yaş Tarhana



yaş tarhana nasıl yapılır - kastamonu tarhanası - yaş tarhana nasıl saklanırMALZEMELER:


2 kg yoğurt( özellikle tam yağlı ve kaymaklı olanını tercih etmeli Eskiden saraylarda yapılan tarhanaya özellikle kaymak katılırmış)


4 çorba kaşığı iri deniz tuzu


1 kg soğan


1 kg domates


750 gr karışık biber ( kırmızı ve yeşil- acı ve tatlı)


3 kg un


Tarhana otu, çörtük, darak dalı: Bunlar tarhanaya güzel koku vermek için kullanılan kuru otlardır Darak dalı dereotunun tohuma bırakılmış halinden elde edilir


Saklamak için steril cam kavanozlar


YAPILIŞI:


İlk gün: Soğanları ince piyazlık şeklinde kesiyoruz Domates ve biberleri ufak ufak doğruyoruz,(robottan çekebiliriz) tuz, darak dalı, çörtük ve tarhana otunu da ekledikten sonra yoğurdunu da katıp hepsini iyice karıştırıyoruz Tencerenin kapağını kapatıp mutfağımızın bir köşesinde tarhanamızın zeminini oluşturan bu karışımı ekşimeye bırakıyoruz 2 gün bekletiyoruz


2 Gün sonra: Ekşimiş olan karışıma yavaş yavaş unu yediriyoruz Bunun için hazırladığımız karışımı içinde bulunduğu kaptan 3-4 kat daha büyük bir kaba veya tencereye alıyoruz ki unla karışan tarhana mayalanınca taşmasın


Bir hafta sonra: Bu ara havalar çok sıcak olduğundan biz 3-4 gün bekledikten sonra mayalanmış olan tarhanamızı daha fazla ekşimeden dolaba kaldırdık


Tamamen mayalanan tarhanamızı sterilize edilmiş kavanozlara dolduruyoruz Ancak kavanozları tepeleme doldurmamaya dikkat ediyoruz, çünkü tarhanamız buzdolabında da olsa daha bir süre mayalanmaya devam edebilir Buzdolabında saklıyoruz Eğer derin dondurucuda yeriniz varsa bu yöntemi de uygulayabilirsiniz: Her birine 3 yemek kaşığı olacak şekilde minik poşetlere dolduracağınız tarhana hamurunu uzun süre bozulmadan derin dondurucuda saklayabilirsiniz Bu minik poşetler yaklaşık bir pişirimlik olduğundan erittiğiniz tarhanayı hemen tüketmiş olursunuz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.