![]() |
Lahana ve Elma Soteli Keklik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana ve Elma Soteli KeklikElma Soteli Keklik - keklik nasıl pişirilir - keklik yemeği Malzemeler - 4 genç keklik ![]() - 3 tatlı elma ( soyulmuş ve göbeği çıkarılmış ) - 1 orta boy soğan - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, - 15 gr tuzsuz tereyağı - Birkaç dilim pastırma, - 250 ml elma suyu, - 2 yemek kaşığı kaymak, - 400 gr lahana ( savoy ) - Taze öğütülmüş karabiber, Yapılışı 1- Bir elma ve soğanı uzunlamasına doğrayın, her bir parçasını kekliklerin her birinin içine yerleştirin ![]() 2- Kapatıldığında 4 kekliği alacak şekilde yeteri kadar boşluk olacak kapaklı bir tencereye tereyağını eritin ve bir kaşık ayçiçeği yağı ilave edin ![]() ![]() 3- Kuşların göğsünü yukarı çevirin ve her birinin üzerine yarımşar dilim pastırma örtün, elma suyunu kuşların etrafına boşaltın ve kaynatın ![]() 4- Kuşlar pişerken lahananın göbeğini çıkarın, kalan kısmını şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() 5- Keklikler iyice pişince tencereden alın ve sıcaklığını koruyun ( kapalı bir kapta ) ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Yağın kalanını geniş bir kızartma tavasında ısıtın, doğranmış pastırmaları ekleyin ve gevreyinceye kadar kızartın ![]() ![]() 7- Lahana ve elma sotesinin üzerine keklikleri yerleştirin ve kaşıkla sosu üzerine dökün ![]() Tavsiyeler - Kırmızı lahana, kırmızı şarap, sarımsak ve ardıç dutu ( ardıç tohumu ) veya hint baharı ( kari = curry ) ve pirinçli olmak üzere, dörde bölünmüş ateşte pişirilmiş keklik olarak da denene bilinir ![]() - Kuşları 200 °C fırında 40 dakika kadar kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() - Sos doğranmış ceviz ve portakal dilimi ile servis yapın ![]() ![]() - Yanına istediğiniz yeşil sebzelerden koyarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|