![]() |
Pastane Açması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastane AçmasıPastane Açması tarifi - Pastane Açması yapilisi ![]() Malzemeler, 2 çay bardağı sıvı yağ 4 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı şeker 3 çay kaşığı tuz 1 paket kuru maya Aldığı kadar un Hazırlanışı, Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın ![]() Üzerini kaplayacak un döküp, mayayı ilave edin ![]() Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamur kabarana kadar demlenmeye bırakın ![]() Mayalanan hamuru bir miktar sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurun ![]() Hamurdan parçalar koparıp açma şeklini verin ![]() Üzerine yumurta sürüp tepsiye dizin ![]() Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|