Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akıtma, muhallebili

Muhallebili Akıtma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Akıtma



muhallebili tatlılar - tatlı tarifleri - sütlü tatlılar

Malzemeler;
*3 yumurta,

*2 su bardağı toz şeker

*1 su bardağı yoğurt

*1 su bardağı zeytinyağı

*1 paket vanilya

*3 su bardağı un

*1 paket kabartma tozu

*1 su bardağı iri dövülmş ceviz
Üzeri için;

*1 paket hazır muhallebi

*4 su bardağı süt
Ekleme;

Keki ıslatmak için iki yemek kaşığı kayısı marmelatını, 1 su bardağı ılık su ile gevşeterek şurup hazırladım ( orjinal tarifte yok )
Hazırlanışı;

1Yumurta ile şekeri çırpın

2Sırası ile yoğurt,zeytinyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın Un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin En son cevizi de katıp karıştırın

3Hamuru kare borcam kalıbına yada 25x26 cm boyutlarında bir kalıba döküp 180 derecede 25-30 dk pişirin Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsinizPişen keki soğumaya bırakın

4Süt ile muhallebi tozunu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin ve mikserle bir kaç dakika pişirin

5Keki hazırladığınız kayısı şurubu ile nemlendirdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün ve iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.