![]() |
Üç Gözlü Bisküvi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Gözlü BisküviMalzemeler: 1 ölçü sable hamuru; 250 gr ![]() 150 gr ![]() 2 adet yumurta sarısı 100 gr ![]() 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Arasına sürmek için: 1 bardak kayısı marmelatı; 400 gr ![]() 1 su bardağı şeker Hazırlanışı: Marmelat: Meyveleri yıkayıp az su ile haşlayın ![]() Kevgirden geçirip şeker ilave edin ![]() Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirin ![]() Sable Hamuru: Yağı unla birlikte kıyarak küçük parçalara ayırın ![]() Ortasına 2 yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurun ![]() ![]() Hamuru, yağlı kağıda sarılı olarak veya üzerine bir bez örterek soğuk yerde 25-30 dakika dinlendirin ![]() Bir parça hamur alın, ½ cm ![]() ![]() Hamurların yarısına üç küçük yuvarlak delik açın (biz bir delik açtık) ![]() Yağlanmış bir tepsiye dizin ![]() ![]() Düz olan bisküvilerin üzerine bolca marmelat sürün; delikli bisküvileri üzerine yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|