Üç Gözlü Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Gözlü BisküviMalzemeler: 1 ölçü sable hamuru; 250 gr (2 bardak tepeleme) buğday unu150 gr (½ paket + 1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin 2 adet yumurta sarısı 100 gr (1 çay bardağı) pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Arasına sürmek için: 1 bardak kayısı marmelatı; 400 gr kayısı 1 su bardağı şeker Hazırlanışı: Marmelat: Meyveleri yıkayıp az su ile haşlayın ![]() Kevgirden geçirip şeker ilave edin ![]() Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirin Sable Hamuru: Yağı unla birlikte kıyarak küçük parçalara ayırın ![]() Ortasına 2 yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurun Hamur elinize yapışırsa biraz unla temizleyin![]() Hamuru, yağlı kağıda sarılı olarak veya üzerine bir bez örterek soğuk yerde 25-30 dakika dinlendirin ![]() Bir parça hamur alın, ½ cm incelikte açın, 7-8 cm çapında yuvarlak hamurlar kesin (biz çay bardağı kullandık) Hamurların yarısına üç küçük yuvarlak delik açın (biz bir delik açtık) ![]() Yağlanmış bir tepsiye dizin Orta ısılı bir fırında açık pembe renkte pişirin![]() Düz olan bisküvilerin üzerine bolca marmelat sürün; delikli bisküvileri üzerine yerleştirin pudra şekeri serpip servis yapın
|
|
|
|