ISPANAKLI AKITMA |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ISPANAKLI AKITMAISPANAKLI AKITMA ![]() Malzemeler: - 2 su bardağı un, - 2 su bardağı süt, - 2 adet yumurta, - 1 çay kaşığı tuz, - 1 çay bardağı sıvıyağ, - 500 gr ıspanak yaprağı,- 2 adet soğan, - Tuz, karabiber, - 300 gr yoğurt,- 2 diş sarmısak ![]() Yapılışı: Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerindenkaynar su geçirilir Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir Tuz, karabiber eklenir Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır![]() Afiyet olsun |
|
|
|