HAVUÇLU KURABİYE |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HAVUÇLU KURABİYEMalzemeler: 5,5 su bardağı un 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç 250 gr margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Arasına Çilek reçeli 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı Üzerine Pudraşekeri Yapılışı: (14 adet için) Unu, rendelenmiş havucu derin bir kaba aktarın Margarin, pudraşekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun Hazırladığınız hamurdan birkaç adet beze koparıp, merdaneyle açın Ağzı geniş bir su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin Yuvarlaklardan 14 adetine, göz ve ağız şekli verin Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Pişen sade yuvarlakların üzerine reçel sürün ve yüz şeklindeki yuvarlakları üzerine kapatın Gözlerine antepfıstığı, üzerlerine de bol pudra şekeri serpip, servis yapın
|
|
|
|