Bitter Çikolatalı Ekler Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitter Çikolatalı Ekler Pastapasta tarifleri - çikolatalı pasta nasıl yapılır ![]() Malzemeler; *125 gr margarin, *1 su bardağı su, *1 su bardağı un, *1 fiske tuz, *1 fiske şeker, *4 yumurta, Ara krema malzemeleri; *1/2 lt süt *1 yumurta, *1 yemek kaşığı un, *1 yemek kaşığı nişasta *3 yemek kaşığı toz şeker *1 çorba kaşığı margarin, *1 paket vanilya Üst kreması malzemeleri; *200 gr krema( 1 küçük kutu) *100 gr bitter çikolata Hazırlanışı; 1 Su ve margarin bir tencerede ateşe konur margarin eriyince un ilave edilir![]() 2 Tuz ve şeker ilavesi de yapılarak hamurkarıştırılara oldukça koyu bir kıvama gelince altını kapatın![]() 3 Önce 1 yumurtayı hamura ekleyip iyice karıştırdıktan sonra diğer yumurtaları da teker teker ilave edip iyice hamura karıştırın![]() 4 Hamuru sıkma torbasına alarak, içine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine istediğiniz şekilde ( profiterol şeklinde yada uzun, ekler şeklinde) sıkın![]() 5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin Hamurlar pembeleşip kabarınca fırını kapatın ama hamurları fırından çıkarmadan içinde soğumasını bekleyin![]() 6 Hamurların soğumasını beklerken, iç krema malzemesini muhallebi kıvamında pişirin ocaktan indirdikten sonra vanilya ve margarini ekleyerek, karıştıra karıştıra ılınmasını bekleyin![]() 7 Soğuyan eklerleri ortadan keserek içlerine iç kremasını sıkın![]() 8 Bitter çikolatayı ben mari usulü eritip, soğuk krema ile karıştırın ve içlerini doldurduğunuz ekler pastaların üstüne dökerek servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|