Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, patlıcanlı

Patlıcanlı Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Lokma



Patlıcanlı Lokma Tarifi - Patlıcanlı Lokma Yapılışı - Patlıcanlı Lokma Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Lokma Malzemeleri

HAMURU:

2 Su bardağından iki parmak eksik un

75 Gr eritilmiş margarin

1 Su bardağı su ve süt karışımı

Yarım çorba kaşığı şeker

Yarım çay kaşığı tuz

4 Yumurta

İÇİ

2 Közlenmiş patlıcan

1 Adet közlenmiş kırmızı biber

1 Çay bardağı tulum peyniri

2 veya 3 dal maydanoz


Margarin tencereye konularak eritilir Su ile süt karışımı konur kaynayınca un ilave edilir Karıştırılarak dibi tutmadan kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilerek hamura yedirilir Bir çorba kaşığı ıslatılıp yağlanmış tepsiye konur, kızgın fırında kızarana kadar pişirilir Soğuyana kadar fırının kapağı hiç açılmaz Diğer tarafta közlenmiş patlıcan, biber, tulum peyniri, maydanoz karıştırılır, hamurların üzerinden bıçakla kesilir Hazırlanan içten içlerine doldurulur,bir tabağa dizilirüzerine ince kıyılmış maydanoz ve tulum peyniri serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.