![]() |
Fındıklı Biskotti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı BiskottiMALZEMELER: 3 yumurta, 2,5 su bardağı un, 120 gram toz şeker, 1 kabartma tozu, 120 gram ufalanmış fındık, 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu, 60 gram tereyağı ![]() YAPILIŞI: Fırını önceden 180 dereceye getirin ![]() Un, kabartma tozu, toz şeker ve fındıkları bir kapta karıştırın ![]() Diğer tarafta yumurtaları çırpın ve vanilya şurubunu ekleyin ![]() Bu karışımı una ekleyin ![]() ![]() Hamur kendini toparlayana kadar yoğurun ![]() Hamuru ekmek şekline getirip fırında 30 dakika pişirin ![]() Soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin ![]() Fırını 170 dereceye düşürüp tekrar fırında 15 dakika daha pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|