Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvasi, kabak

KABAK HELVASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KABAK HELVASI



Malzemeler

4 kg kadar kabak

Yeterince şeker

Limon tuzu (1 kg şekere nohuttan biraz büyükçe hesabı ile)
yapılışı


Kabağın üzerindeki kabuklar bıçakla alınır Dolmada olduğu gibi kazınmaz İçinin çekirdekleri ayıklanır Parçalara bölerek rendelenir Avuçlar içerisinde sıkılarak suyu bir tarafa akıtılır Sıkılan topaçlar ayrı bir yere konur


Başka bir kabda ayrı ayrı iki ölçü kabak rendesi, ikinci bir kapta bir ölçü şeker hesabıyla malzemeler ayrı ayrı konur


Şeker ocakta çok az su ile eritilir Limon tuzu, ekşiliğini belli edecek kadar katılır, şeker kıvamlıca kaynatılır

Kaynayan bu şekere göre iki misli hesabıyla ölçülen rendelenmiş kabak dökülür Hafif ateşte karıştırarak sakız gibi ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırmaya devam edilir


Helvanın olup olmadığını anlamak için bir parça alınır buzdolabının buzluğuna konur, çabucak donarsa ol*muş demektir Sulu ise biraz daha ocakta kaynatılır


Bütün işlemler tamam olduktan sonra servis tabaklarına alınır, üzeri düzlenir, ağartılmış badem döşenir ya da kavanozlara doldurulur Uzun zaman hatta yıllarca durur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.