![]() |
Çikolatalı Krema Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Krema Nasıl Yapılırpasta kreması nasıl yapılır - çikolatalı pasta kreması - pasta kreması yapmanın püf noktaları - ben mari usulü ile çikolata eritilmesi - kakaolu pasta kremasıYaptığınız pastayı çikolata kreması ile süslemek istemez misiniz ? Bu kremada, çikolatayı benmari şekliyle eriterek yada kakao yardımıyla yapabilirsiniz ![]() İkisini de deneyerek hangisinin damak lezzetinize uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz ![]() Krema Hazırlandıktan Sonra Hazırlanan pandispanya kekini istediğiniz kadar kata ayırarak ve aralarına çikolatalı kremayı sürebilirsiniz ![]() ![]() Benmari Usulü İle Çikolatalı Krema Malzemeler; 1- 100 Gram bitter çikolata 2- 1 Su bardağı yağlı yada sıvı krema Hazırlanışı ; 1- 100 Gram bitter çikolatayı benmari usulüyle eritin ![]() 2- Eritilen çikolatayı 1 su bardağı sıvı yada yağlı kremayla beraber çırpın ![]() Benmari Usulüyle Çikolata Eritme ; Cezve veya metal kap içerisinde su kaynatın ![]() ![]() ![]() Kakaolu Krema Malzemeleri ; 1- 1 Çay bardağı un 2- 1 Çay bardağı nişasta 3- 5 Çorba kaşığı Kakao 4- 5 Çay bardağı süt 5- 15 Çorba kaşığı pudra şeker 6- Yarım Paket margarin ![]() Hazırlanışı; 1- Nişasta, un, kakao, süt ve pudra şekerini bir tencere içerisinde sürekli karıştırarak pişirin ![]() 2- Son olarak margarini ilave edin ve kaynamaya başladığı zaman ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|