Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurabiye, süpriz

Süpriz Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süpriz Kurabiye

Malzemeler;

5 yemek kasigi tereyagi

1 cay bardagi pudrasekeri

1 cay bardagi süt

1 cay bardagi siviyag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldigi kadar un

ARZUYA GORE!!!! 2 corba kasigi kakao,1 tatli kasigi zencefil(GEMBER POEDER),1tatli kasigi tarcin kullanabilirsiniz 3 esit parcaya ayirdiginiz hamur parcalarinda

IC MALZEMESI:

2 su bardagi hindistan cevizi

yarim cay bardagi dogranmis antep fistigi

3 corba kadigi ince antep fistigi

200gr lor peyniri(RICOTTA Italyan peyniri)(hollandada)

1 cay bardagi pudra sekeri

1 cay bardagi da ceviz ici

1 portakal kabugu rendesi

ÜZERINE:

200gr bitter cikolata

150 gr beyaz cikolata

1 kahve fincani kirik findik ici

1 kahve fincani hindistan cevizi

1 kahve fincani antep fistigi

veya file badem

HAZIRLANISI:

Once hamurumuzu yogurmak icin bir kaba oda isisindaki yumusak tereyagi,pudra sekerini alip guzelce yoguralim sonra siviyagi,sütü,vanilya, katilirEn son un yavas yavas ilave edilirken kabartma tozu da ilave edilip yogrulur yumusak bir hamur yapilirhamur 3 esit parcaya ayrilir ve parcanin birine kakao katilip yogrulur, digerine zencefil katilip yogrulur diger parcayi da ben sade olarak biraktimBiraz dinlendirdim

Simdide ic malzemeyi hazirlayalim,Bir kaba hindistan cevizi ni bosalttim daha sonra lor peynirini ilave ettim,pudra sekerini ve ince dogranmis antep fistigi,ceviz icini ve portakal kabugu rendesini ile toz antep fistigini da ilave edip güzelce yogurdum ic malzeme de hamur kivamini aldi Hamuru alip esit byyüklüklerde toplar yaptim,cevizden az kücük olacak sekilde toplar hazirladiktan sonra, ic malzemeden de ayni sayida minik toplar yapilir daha sonra hamurdan yapilan toplar merdaneyle veya avuc icine konup bastirilarak acilip inceltilir bir cay tabagi büyüklügünde acildiktan sonra hazirlanan ic malzeme ortasina konup kenarlari üzerine kapatilir ve kapatilan kisim alta cevrilip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir180-200c derecelik onceden isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirilir

Firindan alip sogutulduktan sonra eritilen cikolataya bulanir ve arzuya gore findiga,fifle bademe,antep fistigina bulanir veya eritilen beyaz cikolata ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com