Adisababa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
AdisababaAdisababa Malzemeler : • Pasta kreması 1500 g • Krem şanti 1500 g • Kiraz şekerlemesi 150 g • Yeşil toz fıstık 150 g Hazırlanışı : Pasta kreması ve çırpılmış krem şanti üç eşit parçaya bölünür 500 g pasta kremasına ince kıyılmış kiraz şekerlemeleri ilave edilir 500 g çırpılmış krem şanti karıştırılarak parfe yapılıp uzun ve dilimli kek kalıbının 1/3’ü doldurulur![]() Yine 500 g pasta kremasına tercihe göre eritilmiş bitter kuvertür katılarak ya da sade olarak 500 g krem şanti ile karıştırılıp parfe yapılır Kalıbın 2/3’ü doldurulur Son bölümde yine 500 g pasta kremasına yeşil toz fıstık katılır 500 g krem şanti ile parfe yapılır Kalıbın tamamı doldurulur ve derin dondurucuda bir gece dondurulur![]() Kalıptan çıkarılan baton adisababanın üzerine şekerlemelerle süsleme yapılabilir veya tercihe göre üstüne çikolatalı glasür dökülebilir Bıçakla kesilerek tek tek dilimler halinde servis yapılır |
|
|
|