![]() |
Akdeniz Güneşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz GüneşiMalzeme - 125 g Sana yağı - 2 su bardağından 1 parmak fazla un (250 gr) - 1 paket kabartma tozu - 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (60 gr) - 1/4 çay kaşığı hint cevizi rendesi (muskat) - 1,5 su bardağı şekerpare kuru kayısı (150 gr) - 1,5 çay bardağı esmer şeker (90 gr) - 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi - 1 adet yumurta (oda sıcaklığında) - 1 su bardağı süt (200 ml) Hazırlanışı Fırınınızı 190°C'ye ısıtın ![]() ![]() Sana yağını eritin, ılımaya bırakın ![]() Kayısıları minik küp şeklinde doğrayın ![]() Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kâseye birlikte eleyin ![]() ![]() Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın ![]() ![]() Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Kek karışımını, yağlanmış top kek kalıplarına (veya kâğıt top kek kalıplarına) kalıbını üstünden 1 parmak eksik kalıncaya kadar iki kaşığın yardımıyla boşaltın ![]() ![]() Fırından çıkan kekleri iki dakika sonra kalıplarından çıkararak, tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın ![]() ![]() Not: Top keki reçel veya marmelât sürerek kahvaltıda yiyebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|