Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, gül

gül baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

gül baklava



Gül Baklava


1 çay bardağı sıvıyağ,

2 çorba kaşığı yoğurt,

1 adet yumurtanın sarısı,

1 çay kaşığı karbonat,

1 su bardağı nişasta,

125 gram tereyağı,

alabildiğince un,

dövülmüş ceviz

Şurubu için:

3 su bardağı tozşeker,

3 su bardağı su,

yarım limonun suyu


Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın Malzemeler özleşene kadar yoğurun Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın Ortasına dövülmüş ceviz koyun Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır

Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin Hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın

Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün Şurubu çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.