![]() |
gül baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() gül baklavaGül Baklava 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı nişasta, 125 gram tereyağı, alabildiğince un, dövülmüş ceviz ![]() Şurubu için: 3 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, yarım limonun suyu Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|