Aşure 16 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 16Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri 1,5 su bardağı dövülmüş aşurelik buğday 4-5 kuru incir 1/2 su bardağı pirinç 4-5 kuru kayısı 2,5 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1/2 su bardağı nohut 1/2 su bardağı kuru fasulye 1 çorba kaşığı nişasta 1/2 su bardağı kuru fasulye 1 kahve fincanı fındık 1/2 su bardağı kuru üzüm 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1/4 nar ![]() Nohut, fasulye ve buğdayı ayrı kaplarda ayıklanmış ve yıkanmış olarak ılık su ile akşamdan ıslatınız Nohut ve fasulyeyi ıslatma suyu ile yumuşayıncaya kadar pişTiniz Büyük bir tencereye buğday ve pirinci koyup 7-8 su bardağı sıcak su katarak kaynatınız Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz![]() Fasulye ve nohutların kabuklarını soyup buğdaya ilave ediniz Islatılmış üzümü, küçük parçalara ayrılmış incir ve kayısı kurusunu katınız Nişastayı 1/2 su bardağı su ile eziniz Aşure suyu ile ılıklaştırıp karışıma ilave ediniz Şeker ve gül suyunu katıp birkaç taşım kaynatınız![]() Aşureyi kâselere boşaltıp soğutunuz Üzerini nar tanesi, fındık içi ve kuş üzümü ile süsleyiniz
|
|
|
|