Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure

Aşure 17

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 17



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzeme:

3 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı kuru üzüm (İzmir)

20 adet kayısı kurusu

1 kg süt

10-15 adet kuru karanfil

6-7 su bardağı toz şeker

Gül suyu

1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre)

Üzerini süslemek için:

Tarçın

Çekilmiş fındık

Çekilmiş ceviz

Kuş üzümü

Dövülmüş badem içi

Mevsimiyse nar taneleri


Yapılışı:

Buğdayı akşamdan güzelce ayıklayıp, 6-7 defa bol su ile yıkayın Büyük bir tencereye buğdayı koyup, üzerini bir karış örtecek kadar su ile doldurun Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye ilave edin 45 dakika kadar buğdayı ve pirinci haşlayın Kapağı açmadan tenceredeki buğdayı sabaha kadar dinlendirin Akşamdan nohut ve fasulyeyi ayıklayıp yıkayın İkisini de ayrı kaplar içinde sabaha kadar suda dinlendirin Ertesi sabah nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı pişirin (Düdüklü tencereyi tercih edin) Buğday tenceresinin kapağını açınca buğdayın iyice şişmiş olduğunu göreceksiniz Pişirdiğiniz nohut ve kuru fasulyeyi buğdaylara katın Kayısı ve kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın Kayısıları dörde bölün Her ikisini de ayrı ayrı kaynar su içerisinde yarım saat dinlendirin Aşurenin altını yakıp karıştırın Kayısı ve kuru üzümleri de tencereye katın 1 kg sütü ilave edip güzelce karıştırın Aşurenin kıvamı çok koyu ise azar azar sıcak su katın ve kıvamı ayarlayın Çok sulu olması aşurenin özelliğine aykırıdır Aşure, şeker ilavesiyle de sulanacaktır Aşureyi, tüm malzemeleri kattıktan sonra yarım saat kadar karıştırarak pişirin Karanfilleri tencereye atın ve karıştırın Toz şekeri yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın Aşureyi, şeker ilavesi yaparken arada tadın ki arzu ettiğiniz şeker derecesini ayarlayabilin Beş dakika daha kaynatıp yarım su bardağı kadar gül suyu ilavesiyle, portakal kabuğu rendesini de tencereye katıp karıştırın Ocağı kapatın Sıcak olarak kâselere boşaltın Üzerini önce tarçın serperek süslemeye başlayın Daha sonra diğer malzemeleri eşit bir şekilde aşurelerin üzerine serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.