Kafkas Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafkas BöreğiKafkas Böreği - Kafkas Böreği Tarifi Malzemeler : 4,5 su b unYarım paket yaşmaya Tuz, su İç harcı için: 1 kg patates150 gr beyaz peynir1 tutam dereotu 1 su b sütTuz, karabiber Üzeri için: Tereyağı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 5 su bardağı unu alın Unun üzerine yarım paket yaşmaya ilave edin Mayanın üzerine ılık su ilave edin İlk önce mayayı eritin ve daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun İç harcı için 1 kg patatesi haşlayın ve bir karıştırma kabına patatesleri rendeleyin Üzerine 150 gr beyaz peynir,1 tutam ince kesilmiş dereotu ve 1 su bardağı süt ilave edip iç harcı iyice karıştırın![]() En son üzerine tuz ve karabiber ilave edin Böreğin hamurunu bezelere bölün Her bezeyi elinizle açın Açtığınız bezelerin içine patatesli peynrili iç harçtan paylaştırın Elinizleiyice yayın iç harcı ve daha sonra hamuru bohça gibi kapatın Daha sonra hamuru tekrar açın ve teflaon tavada pişirin Üzerine tereyağı sürüp servis edin
|
|
|
|