Pudingli Kaplumbağa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pudingli Kaplumbağa-------------------------------------------------------------------------------- malzemeler : Pudingli kaplumbağa malzemeleri 500 gram un 1 paket tozmaya 100 gram margarin veya tereyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 tutam tuz 1 5 çay bardağı süt İçi için: 1 paket çikolatalı puding Yarım litre süt 1 çay bardağı fındık kırığı Damla çikolata hazırlanışı : Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur Çok yumuşak olursa biraz daha un ilavesi yapılabilir Elde edilen hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir Hamur dinlenirken puding yarım litre süt ile pişirilir Karıştırarak soğutulur Dinlenen hamur 5 dakika daha yoğrulur ve kaplumbağanın baş kuyruk ve ayakları için parçalar ayrılıp kalan hamur merdane ile 40×60 ölçülerinde açılır İçerisine puding yayılıp fındık ve damla çikolata serpilir ve rulo yapılır ve 3 parmak kalınlığında kesilir kaplumbağa kabuğu şeklinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir Baş için ayrılan hamur yuvarlanıp kaplumbağa başı şekline sokulur ve iki adet damla çikolatadan gözler yapılır kabuğun uygun noktasına yerleştirilir kaplumbağanın ayakları ve kuyruğu da tamamlanıp yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir Fırından çıkan kaplumbağa iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayrılır ve servis tabağına alınır 2 saat dolapta dinlendirilip soğuk servis edilir
|
|
|
|