Yoğun Çikolatalı Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğun Çikolatalı Bisküvibiküvili tatlılar - bisküvi nasıl yapılır - evde bisküvi yapımı ![]() Malzemeler: * 300 g un * 2 silme t k kabartma tozu* 30 g kakao * 250 g tereyagi (yumusak) * 125 gr ince toz seker Yapilisi: 1 ![]() Firini 170 dereceye isitin Unu ve kakaoyu ayni kaba eleyin Sekeri ve yagi ayri bir kapta krema gibi olana kadar cirpin Yavas yavas unu ekleyerek cirpmaya devam edin Hamur iyice karistiktan sonra elinizle biraz toparlayin![]() 2 ![]() Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin ve kurabiye sekli verin Yagli kagit serilmis tepsiye araliklarla yerlestirin Piserken yayilacaklari icin ne kadar uzak koyarsaniz o kadar iyi olur Toplarin uzerine catalla hafifce bastirip firina verin![]() 3 ![]() Biskuvileri 5 dk 170 derecede pisirdikten sonra firinin isisini 150 dereceye dusurup yaklasik 15dk daha pisirin Bu sureyi asmamaya calisin cunku biskuviler birazcik yumusak gibi gorunseler bile sogurken sertleseceklerdir Pisen biskuvileri firindan alip tel izgara uzerinde sogutun ve dilerseniz vanilyali dondurma yaninda servis yapin![]()
|
|
|
|