Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, fıstıklı, helvası, irmik

Antep Fıstıklı İrmik helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı İrmik helvası



Antep Fıstıklı İrmik helvası tarifi - Antep Fıstıklı İrmik helvasının yapılışı


Malzemeler:

2 su bardağı irmik

1 paket tereyağı (250 gr)

1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı

3 su bardağı toz şeker

6 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte kavrulur Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur Diğer tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır Kavrulmakta olan irmikli karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir Karıştırıldıktan sonra helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir Kaynayınca ateş kısılır Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması sağlanır Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım saat dinlendirilir Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.