Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kreması, pasta, vanilyalı

Vanilyalı Pasta Kreması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Pasta Kreması



İtalyan Kreması - Pasta Kreması Tarifi - Vanilyalı Krema - Krema Tarifi


Kullanılacak malzeme:


1 litre süt,

250 gram toz şekeri,

1 küçük paket vanilya,

8 yumurta,

1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi



Yapımı:


Kalaylı bakır veya paslanmaz çelikten bir yuvarlak dipli tencereye sekiz yumurta sarısıyle iki yumurta akını koymalı Buna toz şekerini katmalı ve karışımı çırparak şekeri yumurtaya iyice yedirip köpürtmeli

Karışım iyice köpürtülünce vanilyayla birlikte kaynatılmış ve soğutulmuş süt sicim gibi ince akıtılarak bu karışıma yedirilmeli


Sütün katılması sona erince kabı içinde kaynar su bulunan ateşteki büyük bir tencerenin içine oturtmalı Kremayı bu benmaride tutarak karıştırmaya devam etmeli Krema koyulaşıp kaynamaya yüz tutunca (kaynamamasına dikkat edilmelidir) kabı benmariden çıkarmalı ve kremanın yüzünde kaymak bağlamaması için vakit vakit karıştırarak soğumaya bırakmalı Krema soğuyunca, bunu küçük kâselere doldurmalı Üzerlerine rendelenmiş hindistancevizini serpmeli ve buzdolabına kaldırmalı




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.