Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvibisküvili tatlı tarifleri - bisküvili pasta tarifleri - bisküvili tarifler ![]() Malzemeler Bisküvi İçin: -1 yumurta -1/2 su bardağı zeytinyağı -1 tatlı kaşığı katı yoğurt -1/2 paket vanilya -1,5 çay bardağı pudra şekeri -1-2 fiske tuz -5 çay bardağı beyaz un(tam ölçü) Krema İçin: -1,5 litre süt -1 su bardağı şeker -9 yemek kaşığı un -1 yemek kaşığı kakao -Yarım paket çiğ krema Arasına sürmek için : -100 gr Fındık ezmesi + 1 yemek kaşığı kakaoSüslemek İçin: -Bitter Çikolata Yapılışı: 1 22 cm çapında pandispanya kalıbına yağlı kağıt sererek , bisküvi hamurunu yayın, 180 C de pişirin![]() 2 Diğer tarafta kremayı pişirin Soğuduktan sonra blendırda çırpın ve çiğ kremayı ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin Buzdolabına kaldırın![]() 3 Bitter çikolatayı ben mari usulü eritin Altına yağlı kağıt serdiğiniz kalp şeklinde kalıplara çikolatayı dökün Derin dondurucuda dondurun![]() 4 Fındık ezmesiyle kakaoyu iyice halledin![]() 5 Pişirdiğiniz bisküviyi kalıptan çıkarmadan üzerine fındık ezmesini sürün![]() 6 Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın![]() 7 Dolaptan çıkardığınız kremaya çikolata parçalarını karıştırın ve kalıptaki fındık ezmesi sürülmüş bisküvinin üzerine yayın![]() 8 Üzerini hazırladığınız çikolata kalplerle ve çikolata parçalarıyla süsleyin![]() 9 Birgün dolapta beklettikten sonra servis yapın
|
|
|
|