Kerebiç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerebiç![]() Malzemeler: 1 çay b zeytinyağı 100 gr margarin 1 çay b irmik 1 tatlı k kabartma tozu 2 yumurta alabildiği kadar un İç harcı için: Ceviz tarçın toz şeker pirinç yeşil fıstık Üzeri için: Pudra şekeri Hazırlanışı: Karıştırma kabına 100 gr margarini alın Üzerine 1 çay bardağı irmik ve yarım paket kabartma tozu ilave edin![]() Üzerine 2 adet yumurta kırın ve karıştırın 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edin ve karıştırmaya devam edin Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurun Cevizi parçlayacıdan geçirin Cevizin üzerine toz şeker ve tarçın,ilave edip karıştırın![]() Hamuru ceviz parçası büyüklüğünde kopartın Hamuru elinizle yuvarlak şekil verin Hamurun içine cevizli iç harçtan ilave edin Daha sonra hamuru kapatın ve elinizle yuvarlayın Daha sonra kerebiç kalıbında şekil verip fırın tepsiisne dizin![]() Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin Kerebiç fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın Üzerine pudra şekeri aerpip servis edin![]() |
|
|
|