Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
noktaları, püf, yemeklerinin

Et Yemeklerinin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemeklerinin Püf Noktaları



et pişirmenin püf noktaları - et pişirmenin incelikleri - ızgara etin füf noktası - haşlama etin püf noktası - et suyunun püf noktası


Bonfilenin baş tarafından külbastı, ortasından bonfile, kuyruk bölümünden ise fileminyon olur


Et suyu yaparken mutlaka soğuk su ile haşlayınız Böylelikle aromalar eşit oranda yayılır Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur


Et suyunuzun daha berrak görünmesi için pişirirken içine kar haline getirilmiş yumurta beyazı katın Et suyunuz pişerken köpürdüğünde, kepçenizle yapacağınız yumuşak hareketlerle kenarlardaki köpüğü toplayabilirsiniz


Etin buzunu çözmek için üzerine tuz dökün Bu şekilde etin yumuşadığını görürsünüz


Bazı yemek tariflerinde etin inceltilerek kullanılması gerekiyor Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülüp inceltilmelidir Ancak, bu işlemi sizin yapmanız gerekiyorsa, eti iki yağlı kağıt arasına koyup iyice dövün Bunu yaparken, etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin


Et kavururken tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir


Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun 12 saat kadar buzdolabında bekletin


Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın


Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının Aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın


Fırında et yaparken, fırını iyice ısıtın Izgarayı yağladıktan sonra etleri koyup birkaç dakika sonra ısıyı düşürün Böylece et sertleşmez


Etler ızgara yaptıktan sonra bekleyecekse, saklama kabını önceden ısıtıp, ağzını sıkıca kapatmak, yiyeceklerinizin daha geç soğumasını sağlayacaktır


Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz


Kebaplı etlerin daha lezzetli olması için bunları bir kahve fincanı soğan suyu, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı süt karışımıyla ovup 10-12 saat buz dolabında bekletmek, sonra pişirmek gerekir


Koyunla kuzu eti, üzerine biberiye otu serpilir, kemik uçlarına birer parça sarmısak sürülür ve az rafine yağla fırında kızartılırsa tadı daha güzel olur


Pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın


Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir


Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin Yumuşadığını göreceksiniz


Köfte hazırlanırken malzemeye yumurta sarısı yerine bir iki damla zeytinyağı ilave edin Köfteleriniz daha yumuşak olacaktır bu sayede



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.