![]() |
Et Yemeklerinin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Yemeklerinin Püf Noktalarıet pişirmenin püf noktaları - et pişirmenin incelikleri - ızgara etin füf noktası - haşlama etin püf noktası - et suyunun püf noktası Bonfilenin baş tarafından külbastı, ortasından bonfile, kuyruk bölümünden ise fileminyon olur ![]() Et suyu yaparken mutlaka soğuk su ile haşlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunuzun daha berrak görünmesi için pişirirken içine kar haline getirilmiş yumurta beyazı katın ![]() ![]() Etin buzunu çözmek için üzerine tuz dökün ![]() ![]() Bazı yemek tariflerinde etin inceltilerek kullanılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Et kavururken tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın ![]() ![]() Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun ![]() ![]() Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın ![]() ![]() ![]() ![]() Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında et yaparken, fırını iyice ısıtın ![]() ![]() Etler ızgara yaptıktan sonra bekleyecekse, saklama kabını önceden ısıtıp, ağzını sıkıca kapatmak, yiyeceklerinizin daha geç soğumasını sağlayacaktır ![]() Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz ![]() Kebaplı etlerin daha lezzetli olması için bunları bir kahve fincanı soğan suyu, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı süt karışımıyla ovup 10-12 saat buz dolabında bekletmek, sonra pişirmek gerekir ![]() Koyunla kuzu eti, üzerine biberiye otu serpilir, kemik uçlarına birer parça sarmısak sürülür ve az rafine yağla fırında kızartılırsa tadı daha güzel olur ![]() Pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın ![]() Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir ![]() Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin ![]() ![]() Köfte hazırlanırken malzemeye yumurta sarısı yerine bir iki damla zeytinyağı ilave edin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|