Glaseli Bisküviler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Glaseli BisküvilerGlaseli Bisküvi Tarifi - Glaseli Bisküvi Yapılışı - Glaseli Bisküvi Nasıl Yapılır - Glaseli Bisküvi Malzemeleri Malzemesi: 200 gr doğranmış badem100 gr limon kabuğu rendesi100 gr portakal kabuğu rendesi500 gr bal250 gr şeker2 çay kaşığı tarçın 1 limonun suyu 4 çorba kaşığı vişne suyu 750 gr unAyrıca: 250 gr pudra şekeri2 çorba kaşığı sıcak su Yaklaşık 50 adet soyulmuş ikiye bölünmüş badem Hazırlanışı: Balı ısıtın ve şekeri içinde karıştırın Doğranmış bademi, limon kabuğu, portakal kabuğu rendesini karıştırarak katın Sonra tarçın, limon suyu ve vişne suyunu ilave edin unu da katarak birlikte iyice halledin Gerekirse 1 çorba kaşığı soğuk su katın Hamuru yağlanmış tepsiye yayın ve kızdırılmış fırında 15 dakika pişirin Sonra eşit büyüklükte dikdörtgenler kesin Pudra şekerli glaseyi hazırlayın Bisküvilerin üzerine sürün Herbirinin üzerine bir badem yerleştirin
|
|
|
|