![]() |
Menülerin Düzenlenmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menülerin DüzenlenmesiYemek Listeleri - Davet Yemekleri - Menüü Listesinin Hazırlanması - Alaturka Menüler - Alafranga Menüler Davetlerde düşünülecek en temel şeylerden biri de olanağınca bütün konukları memnun bırakabilecek şekilde bir yemek listesinin düzeni işidir ![]() ![]() Alaturka şeklinde düzenlenmiş ve sıralanmış öğle ve akşam yemekleri 1 Çorbalar (öğleyin de verilebilir) 2 Yumurtalar 3 Balıklar 4 Izgaralar - Rostolar - Kızartmalar - Köfteler 5 Her türlü kümes hayvanları Av etleri 6 Sadeyağlı sebzeler - Zeytinyağlı sebzeler 7 Her türlü hamur işleri - Pilavlar - Makarnalar 8 Her türlü tatlılar ![]() 9 Her türlü yemişler 10 Kahve ![]() Alafranga şeklinde düzenlenmiş ve hazırlanmış öğle ve akşam yemekleri 1 Ordövr (öğle yemeklerinde) Çorba ve konsomeler (akşam yemeklerinde) 2 Her türlü hamur işleri - Pilavlar - Makarnalar 3 Yumurtalar 4 Balıklar 5 Izgaralar - Rostolar - Kızartmalar 6 Soğuk etler - Kümes hayvanları - Av etleri 7 Sote sebzeler - Zeytinyağlı sebzeler 8 Her türlü tatlılar 9 Her türlü yemişler 10 Kahve ![]() Yukarıdaki düzenlemede de görüldüğü şekilde, gerek alaturka, gerekse alafranga biçimde hazırlanmış yemek listeleri genellikle on kısma ayrılmış bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|