Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
browni, kestaneli

Kestaneli Browni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Browni






Malzemeler:

15 su bun

3 çorba ktoz şeker

2 yumurta

1 pvanilya

yarım pkabartma tozu

2 çorba ktereyağı

Arası için:

kestane şekeri

Üzeri için:


2 yumurta

2 çorba ktereyağı

yarım su btoz şeker

1 çorba kkakao

3 çorba kun

1 tatlı kkabartma tozu

80 grbitter çikolata

Hazırlanışı:


ilk olarak karıştırma kabına unu alın Ortasını açın, vanilya ve kabartma tozunu kenarına serpin Ortasına yumurta tereyağı ve kabartma tozunu alın Ortadan itibaren yoğurmaya başlayın Yumurtalarınız küçükse 2 adet yumurta ekleyin Aksi takdirde hamur dağılgan olacaktır Hamur hazır olunca hamuru fırın kabına yayın Üzerine kestane şekerini kırın


Üzeri için tereyağı ve kakaoyu tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekletin Üzerine toz şeker, kakao ve kabartma tozunu ekleyin 2 yumurtayı da ekleyerek karıştırın Üzerine 3 çorba k un ekleyerek tekrar karıştırın Kıvamı yoğun olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz Çikolatalı hamur hazır olunca kestanelerin üzerine dökerek 160 derecelik fırına verin Çok pişirirseniz üzeri kek gibi olacaktır Hafif yumuşak olursa sıcak sıcak yemeye doyamayacaksınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.