Kestaneli Browni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Browni![]() Malzemeler: 1 5 su b un3 çorba k toz şeker2 yumurta 1 p vanilyayarım p kabartma tozu2 çorba k tereyağıArası için: kestane şekeri Üzeri için: 2 yumurta 2 çorba k tereyağıyarım su b toz şeker1 çorba k kakao3 çorba k un1 tatlı k kabartma tozu80 gr bitter çikolataHazırlanışı: ilk olarak karıştırma kabına unu alın Ortasını açın, vanilya ve kabartma tozunu kenarına serpin Ortasına yumurta tereyağı ve kabartma tozunu alın Ortadan itibaren yoğurmaya başlayın Yumurtalarınız küçükse 2 adet yumurta ekleyin Aksi takdirde hamur dağılgan olacaktır Hamur hazır olunca hamuru fırın kabına yayın Üzerine kestane şekerini kırın![]() Üzeri için tereyağı ve kakaoyu tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekletin Üzerine toz şeker, kakao ve kabartma tozunu ekleyin 2 yumurtayı da ekleyerek karıştırın Üzerine 3 çorba k un ekleyerek tekrar karıştırın Kıvamı yoğun olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz Çikolatalı hamur hazır olunca kestanelerin üzerine dökerek 160 derecelik fırına verin Çok pişirirseniz üzeri kek gibi olacaktır Hafif yumuşak olursa sıcak sıcak yemeye doyamayacaksınız![]() ![]() ![]() |
|
|
|