![]() |
Yahniler Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yahniler Hakkındayahnilerin püf noktaları - yahni hazırlamanın incelikleri - yahni pişirmenin püf noktaları Yahni kadar hazırlanması kolay ve lezzetli bir yemek daha yoktur kuşkusuz ![]() "Ocağın üstündeki tencere, tatlı mırıltılarla çevreye olağanüstü bir koku yayıyor, kekik, biberiye, defne yaprağı ve etin kokuları, bir büyücünün değneğiyle dokunulmuşçasına, eşsiz bir parfüme dönüşüyordu ![]() Gerçekten de bir yahni, en sıradan malzemelerin "bir büyücü değneğiyle dokunulmuşçasına" olağanüstü lezzet ve kokulara dönüştüğü bir yemek olarak tanımlanabilir ![]() ![]() Tariflerde yağlı parça etler kullanılırsa, yahninin pişirilmesinden sonra, fazla yağının mutlaka alınması gerektiği unutulmamalıdır ![]() Yağsız, kuşbaşı et kullanmanın önemli bir üstünlüğü de, mutfakta geçen süreyi kısaltmasıdır ![]() ![]() Yahni hazırlamanın bir kolaylığı da, kısık ateşte ağır ağır piştiği sırada, menünün geri kalan bölümünü hazırlamanıza vakit bırakmasıdır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|