![]() |
Etlerin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etlerin Püf Noktalarıetlerin pişirilmesi - et pişirmenin püf noktaları - etleri pişirmeye hazırlamak - etler nasıl pişirilir - etlerin servisi - kıyma etin neresinden yapılır Sığır, dana, koyun gibi hayvanların but, sırt kısmı, belinin altı ve göğsünün fazla hareket etmeyen kısmı yumuşak olduğundan ızgaralar için elverişlidir ![]() ![]() Boyun bacak etleri (fazla hareket eden kısımlar) kıyma yapılır veya parça olarak suda pişirilir ![]() Et hafif hararetli ısıda uzunca süre pişirilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara yapılacak etler (kıyma hariç) akşamdan soğan veya limon suyunda bekletilirse istenilen yumuşaklık sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Et su ile yıkanmaz ![]() ![]() Etler taze ise buz dolabının etlik bölümünde kıyma 1-2 gün, parça et 3-4 gün saklanır ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişirilip servis tabağına yerleştirildikten sonra etrafı renk uyumuna göre sebze garnitürleri ile süslenebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|