![]() |
Mandalinalı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mandalinalı Tart![]() Malzemeler: Tart hamuru için: 3 adet yumurta 7 çorba kaşığı şeker 6 çorba kaşığı un 1 paket vanilya 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: ilk önce yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplarda çırpıyoruz ![]() Kar haline gelen aklara şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz ![]() yumurta sarılarınıda bu karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağ ,un ve k ![]() ![]() Karışımı tart kalıbına döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz ![]() Pişen tart ters çevirerek servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz ![]() Tartımız soğurken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz bunun için; Krema için: 1 yumurta sarısı 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası 1/2 paket vanilya 1/2 paket krem şanti 1/2 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için ) Hazırlanışı: İlk önce yarım paket kremşantiyi yarım su bardağı sütle çırparak kenara alıyoruz ![]() Daha sonra krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ![]() Pişen kremanın içine en son vanilyayı ilave ederek ocaktan alıyoruz ![]() Kremayı arada bir mikserle çırpmak süreti ile soğutuyoruz ve soğuduktan sonra içerisine krem şantiyide ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz ![]() krema hazır olduktan sonra tartımızın üzerine kremayı dökerek düzleştiriyoruz ![]() Üzerine mandalinaları diziyoruz ![]() Meyvaların kararmaması için iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürüyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|