|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kapatılması, kavanozların, konserve, yaparken |
![]() |
Konserve Yaparken Kavanozların Kapatılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve Yaparken Kavanozların Kapatılmasıkonserve kapağının kapatılması - konservelerin hava almadan kapatılması için püf noktalar Konserveyi yaptınız her türlü işlem bitti ve son aşamaya geldiniz ![]() Kavanozların Kapatılması Doldurulmuş kavanozların ağızları temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapakları sıkıca kapatılmalıdır ![]() Konserve Yapmanız İçin Gerekli Araçlar * Konserve yapımında mutlaka özel konserve kavanoz ve kapağına ihtiyacınız olacak ![]() * Konserve kavanozunun kapağının içi sentetik kauçukla kaplıdır ![]() ![]() ![]() * Bir kapağı yalnızca bir kez kullanmalısınız, kavanozu ise kırılıncaya kadar ![]() * Bir kiloluk konserve 1 kilo su alır , yarım kiloluk konserve kavanozu 650 gram su alır ![]() * Sebze konservesi yapımında "basınçlı tencereye" ihtiyacınız olacaktır ![]() * Kavanozların çatlamasını önlemek için, sterilize edeceğiniz tencerenin altına tahta veya ızgara koymalısınız ![]() * Konserveyi tencereden çıkarttıktan sonra kuru bir havlu veya kalın bir bezin üzerine yerleştirmelisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|