Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sacher, turtası

Sacher Turtası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sacher Turtası



Turta Nasıl Yapılır - Turta Tarifi - Çikolatalı Turta - Krem Şantili Turta
Avusturya'nın ünlü "d'Sachertorte"sini siz de evinizde yapabilirsiniz

Kullanılacak malzeme:


Hamuru için:


3/5 su bardağı un

3/5 su bardağı pudraşeker

150 gr tereyağı

6 yumurta

150 gr sütlü çikolata

1 tutam tuz

Üzeri için:


100 gr sütlü çikolata

4/5 su bardağı tozşeker

1 kahve fincanı şeftali marmelatı

2 yaprak jelatin

1 su bardağı krem şanti

Yapılışı:


Yuvarlak bir turta kalıbı tereyağıyla yağlanıp, üzerine un serpilir Kalıbın her yanma unun eşit biçimde yapışması için, kalıp sağa, sola çevrildikten sonra artan unların dökülmesi için baş aşağı edilir ve kenara bırakılır


Çikolata tencereye rendelenir ve 2 çorba kaşığı su ilave edilerek çok hafif ateşte karıştırılarak eritilir Bir kâseye kalan tereyağı konur ve kâse içinde kaynar su bulunan daha büyük kaba oturtulur Yağ eriyince alınır ve eritilmiş olan çikolataya katılıp iyice karıştırılarak yedirilir Bir kâsede yumurta sarıları ile şeker iyice çırpılır ve yağlı çikolataya azar azar katılarak iyice yedirilir


Başka bir kâsede yumurta akları ile bir tutam tuz iyice çırpılarak köpük haline getirilir ve karıştırılmakta olan çikolatalı, malzemeye kaşık kaşık katılarak yedirilir Karıştırmaya ara vermeden elenmiş un azar azar serpilerek yedirilir Turtanın hamuru iyice karıştırılınca kalıba dökülerek orta sıcaklıkta (175°C) fırına sürülür Turta kabarıp pişince, kibrit çöpü batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir Kibrit çöpüne hamur bulaş-mamışsa pişmiş demektir Kalıp fırından çıkarılır ve 1-2 dakika dinlendirildikten sonra baş aşağı edilerek servis tabağına alınır


Turtanın hemen soğumaması için, üzeri bir bezle örtülür ve dinlenmeye bırakılır Üzerine dökülecek sos için, suda ıslatılmış 2 yaprak jelatin iyice sıkılır ve parçalayarak ufalanır Bir başka kapta tozşeker bir kahve fincanı suyla eritilip ateşe oturtulur Kaynamak üzereyken marmelat ile rendelenmiş ve toz durumuna getirilmiş çikolata katılır ve iyice karıştırılır Karışımı ateşten indirmeden önce iyice ufalanmış jelatin atılır, birkaç defa karıştırılıp ateşten alınır


Turtanın üstündeki bez kaldırılır ve hazırlanan çikolatalı karışım sıcakken, turtanın üzerine azar azar dökülüp spatulayla her yanına iyice yayılır Turta iyice soğuyunca, krem şantiyle birlikte servis yapılır İsteğe göre, krem şantiyle turtanın üzerini süslemek de mümkündür



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.