Pirinçli Karışık Sebze Püresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Karışık Sebze PüresiPirinçli Karışık Sebze Püresi tarifi - Pirinçli Karışık Sebze Püresi yapılışı Bazen püreler aşırı sulu olabilir, genelde kabakla yapıldığında,bu durumda püreye biraz haşlanmış pirinç ekleyebilirsiniz Bebekler için besleyici bir ek gıda tarifi:6 Porsiyon İçin: •25 gr doğranmış kuru soğan•1 çay kaşığı zeytinyağı •1 orta boy kabak ( soyulup, doğranmış ) •50 gr brokoli•2 orta boy havuç ( soyulup , doğranmış ) •50 gr bezelye•3 çorba kaşığı iyice haşlanmış pirinç Soğanları 2 dakika zeytinyağında sote edip üstüne bezelye dışındaki bütün sebzeleri koyun Su sebzelerin üstünü örtsün, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp karışımı 20 dakika daha pişirin Bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha bekleyin, sonra hepsini dışarı alıp süzün ve püre haline getirin, yumuşatmak için haşlama suyunu kullanabilirsiniz Püreyi son olarak haşlanmış pirinçle ezerek karıştırın
|
|
|
|