Tavuk Pişirirken.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Pişirirken..Suda tavuk pişirme: En güvenli yöntem 100 derecede kaynayan suda piştiği için birkaç dakikada virüs kaybolur Tavuğun içinin de pişmesi, pembe kalmaması sağlanmalı![]() Mangalda tavuk: Mangalın iyice ısınmış olması, yakacağın köz haline gelmesi beklenmeli Tavuğun içindeki virüsün ölmesi için merkez ısısının 70 dereceye ulaşması gerekiyor Güçlü bir ateşte bu sağlanır 5 dakikadan az ateşte kalmamalı ve her yanının pişmesi sağlanmalı Yağsız tavada tavuk: Merkez sıcaklık 70 derecenin üzerine çıkmalı, yaklaşık 5 dakikadan fazla ve her iki tarafı da pişirilmeli ![]() Tavuk köfte: Marketten alınan tavuk köfteler endüstriyel ortamda üretildiği için avantajlı Bir kısmı da daha önceden yüksek ısıya tabi tutuluyor, bu etkenleri öldürür Yine 70 derecenin üzerine çıkarak 3-5 dakika pişirilmeli![]() Tavuk döner: Marketten alınan markalı endüstriyel ürünlerde sorun yok Genelde 60 derece civarında ön ısıya tabi tutuluyor Sokakta satılan çevirme dönerlerde güvenilen yerler tercih edilmeli
|
|
|
|