Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pişirirken, tavuk

Tavuk Pişirirken..

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Pişirirken..



Suda tavuk pişirme: En güvenli yöntem 100 derecede kaynayan suda piştiği için birkaç dakikada virüs kaybolur Tavuğun içinin de pişmesi, pembe kalmaması sağlanmalı


Mangalda tavuk: Mangalın iyice ısınmış olması, yakacağın köz haline gelmesi beklenmeli Tavuğun içindeki virüsün ölmesi için merkez ısısının 70 dereceye ulaşması gerekiyor Güçlü bir ateşte bu sağlanır 5 dakikadan az ateşte kalmamalı ve her yanının pişmesi sağlanmalı


Yağsız tavada tavuk: Merkez sıcaklık 70 derecenin üzerine çıkmalı, yaklaşık 5 dakikadan fazla ve her iki tarafı da pişirilmeli


Tavuk köfte: Marketten alınan tavuk köfteler endüstriyel ortamda üretildiği için avantajlı Bir kısmı da daha önceden yüksek ısıya tabi tutuluyor, bu etkenleri öldürür Yine 70 derecenin üzerine çıkarak 3-5 dakika pişirilmeli


Tavuk döner: Marketten alınan markalı endüstriyel ürünlerde sorun yok Genelde 60 derece civarında ön ısıya tabi tutuluyor Sokakta satılan çevirme dönerlerde güvenilen yerler tercih edilmeli

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.