Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bebekler, için, tarifleri, yemek

Bebekler İçin Yemek Tarifleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bebekler İçin Yemek Tarifleri



Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi


İçindekiler

2 yemek kaşığı nohut veya fasulye

1 çay kaşığı yağ

2 su bardağı su


Yapılışı

Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır Islatma suyu dökülür Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir Haşlama suyu dökülmez


Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr protein)


(2 porsiyon)

30 gr (1 köfte kadar) et

1 yemek kaşığı pirinç

1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 küçük soğan


HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir


Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)


(1 porsiyon)

30 gr yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma

çok az ekmek içi

çok az maydanoz


HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir


Bamya


Malzemeler

1 yemek kaşığı kıyma

250 gr bamya

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

1 küçük boy domates

1 Adet küçük soğan

3-4 damla limon

Tuz


Hazırlanışı


Önce bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin Uçlarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu süzün Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin


Yeşil Mercimek


Malzemeler

1 yemek kaşığı kıyma

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

1çay bardağı yeşil mercimek

1 adet küçük soğan

1 tatlı kaşığı salça

Tuz


Hazırlanışı

Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.