Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilinmesi, gerekenler, hakkında, kahvaltılıklar

Kahvaltılıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler



omlet yapmanın püf noktaları - yumurta haşlamanın incelikleri - zeytinler hakkında bilmeniz gerekenler - peynir nasıl saklanırİyi bir omlet yapmanın ilk kuralı, hiçbir zaman 6′dan fazla yumurta kullanmamanızdır Pişirirken de daima gazlı ocak tercih etmeli, elektrikli ocak kullanmamalısınız


Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar


Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın


Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız


Yumurta cezvede kaynarken iç çeperlere çarpar ve kabuğu çatlar Beyazlar dışarı çıkar Bunu önlemek için suya koymadan önce yumurtanın ucunu bir iğneyle delin


Rafadan Yumurta:Su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip yumurtayı bir süre kaynar suda bekletin


Çizik zeytin yağ limonla servis esilirse daha lezzetli olur


Yumuşak bir omlet hazırlamanın birinci şartı yumurta sarılarını delip, beyazlara fazla ısrar karıştırmaktır En önemlisi, karışımı fazla çırpmayın


Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir


Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın


Yumurtanın sarısında daha çok kolestrol bulunur Akındaki kolestrol miktarı ise çok azdır Bu nedenle yumurtanın sarısı yerine akının yenmesini öneriliyor Ve “omletinizi bir yumurta sarısı, ama üç yumurtanın akıyla hazırlayın” diyoruz


Sucuğun kurumaması için kızartırken üstüne biraz acılı ketcap döküp kızartırsanız daha lezzetli olur


Yumurta gereğinden uzun süre pişirilirse sarısı ile beyazı arasında yeşil bir halka oluşur Bu halka oluşana kadar pişen yumurtanın kokusu rahatsız edici, hazmı zor olabilir Yumurtanın maksimum pişme süresi 12 dakika olmalıdır


Yumurtayı haşlarken bir kepçe ya da kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun


Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun


Sabah kahvaltısında katı yumurta yiyeceksiniz Yumurtanızı cezveden çıkardınız Kabuğu pek sıcak olduğundan, eliniz yanıyor, soyamıyorsunuz Öte yandan da aceleniz de var, işinize yetişeceksiniz Yapacağınız çok basit Yumurtayı çatlatın, musluğu açın, akan suyun altında soyun Hem eliniz yanmaz, hem de yumurta daha çabuk soyulur


Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir


Zeytinlerinize daha değişik bir tat vermek için bunları zeytinyağıyla örtün ve biraz kekikle 2-3 diş sarımsak ilave edin Sekiz gün bekletin ve yenilip azalan zeytinlerin yerine yenilerini koyun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.