|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilinmesi, gerekenler, hakkında, kahvaltılıklar |
![]() |
Kahvaltılıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenleromlet yapmanın püf noktaları - yumurta haşlamanın incelikleri - zeytinler hakkında bilmeniz gerekenler - peynir nasıl saklanırİyi bir omlet yapmanın ilk kuralı, hiçbir zaman 6′dan fazla yumurta kullanmamanızdır ![]() ![]() Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar ![]() Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın ![]() ![]() Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurta cezvede kaynarken iç çeperlere çarpar ve kabuğu çatlar ![]() ![]() ![]() Rafadan Yumurta:Su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip yumurtayı bir süre kaynar suda bekletin ![]() Çizik zeytin yağ limonla servis esilirse daha lezzetli olur ![]() Yumuşak bir omlet hazırlamanın birinci şartı yumurta sarılarını delip, beyazlara fazla ısrar karıştırmaktır ![]() ![]() Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir ![]() Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın ![]() Yumurtanın sarısında daha çok kolestrol bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Sucuğun kurumaması için kızartırken üstüne biraz acılı ketcap döküp kızartırsanız daha lezzetli olur Yumurta gereğinden uzun süre pişirilirse sarısı ile beyazı arasında yeşil bir halka oluşur ![]() ![]() ![]() Yumurtayı haşlarken bir kepçe ya da kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun ![]() Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun ![]() Sabah kahvaltısında katı yumurta yiyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir ![]() Zeytinlerinize daha değişik bir tat vermek için bunları zeytinyağıyla örtün ve biraz kekikle 2-3 diş sarımsak ilave edin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|