Karışık Yemişli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Yemişli TartKarışık Yemişli Tart Tarifi - Karışık Yemişli Tart Yapılışı - Karışık Yemişli Tart Nasıl Yapılır - Karışık Yemişli Tart Malzemeleri Malzemeler : 2,5 Su B Un125 Gr Margarin1 Çay B Toz Şeker1 Yumurta 3 Çorba K Toz FındıkYarım Çay B Buzlu SuKreması İçin: 2,5 Su B Süt6 Çorba K Toz Şeker2 Çorba K Un1 Pk Vanilya2 Çorba K Köpürtülmüş ŞantiÜzeri İçin: Kayısı Fındık Ceviz Yeşil Fıstık Kayısı Çekirdeği 2 Çorba K BalHazırlanışı : Margarin ve yumurtayı karıştırma kabına alıp eziyoruz Toz şeker, un, toz fındık ve buzlu su koyup yoğuruyoruz Hamuru tart kalıbına koyup bastırıyoruz 10 dakika derin dondurucuda dinlendiriyoruz![]() Dondurucudan çıkarttıktan sonra çatalla bir kaç yere delik açıyoruz Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 pişiriyoruz Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar pişiriyoruz![]() Un ve vanilya katıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi kremaya ekleyip karıştırıyoruz Eğer katı olursa biraz soğuk süt koyup kıvamını açabiliriz![]() Tart hamurunun üzerine kremasını döküp sürüyoruz Üzerine, kayısı, fındık, ceviz, yeşil fıstık ve kayısı çekirdeği diziyoruz Balı ben marie usulü eritiyoruz Yemişlerin üzerine sürüp servis ediyoruz![]() |
|
|
|